Praktijk Voila Food & Color

'Kleur en voeding als medicijn'

Over Aafke…

Mijn missie is om mensen van stress naar meer rust ruimte en levensgeluk te leiden.

Omdat ik geloof dat we met zijn allen de wereld beter kunnen maken. De wereld veranderen begint bij jezelf. Ieder van ons kan het verschil maken. De wereld dat ben jij. Hoe beter jij je voelt en op een gezonde manier met stress, frustratie en je’ oude’ of pijnen om kunt gaan. Dus des te ‘schoner ‘ je binnenwereld des te mooier de buitenwereld.

Wat is hiervoor nodig? Bewustzijn, zelfkennis, kennis.

Ben jij op zoek naar waarom je op deze aarde leeft? Ik heb mezelf ooit de opdracht gegeven me te bevrijden van mijn depressies, negatieve gedachten, oordelen en wat al niet meer. Ik wilde leven. Uit het cocon van mijn pijn en verdriet. Mezelf zijn in de versie van mijn beste kunnen en wie ik maar kan zijn. Zodat ik mijn bijdrage aan de wereld kon gaan leveren.

Het oude spreekwoord luid nog altijd dat je eerst voor jezelf moet leren zorgen om voor anderen te kunnen zorgen

Meditatie, yoga, wandelen in de bossen, het observeren van mijn dieren en creatief bezig zijn o.a op de vrije academie voor beeldende kunst. Zijn de dingen die mij in mijn eigen leven geholpen hebben om het mens te worden zoals ik nu ben. Nuchter, rustig en spontaan, warm en open.

Ooit was dat heel anders. Mijn leven deed pijn veel pijn. De dag beginnen was al een ramp, ik had last van depressieve gevoelens, een dierbare overleed, mijn ouders gingen scheiden, ik kreeg een chronische aandoening. Leed onder allerlei angsten. Ontwikkelde een eetstoornis , ik kreeg mijn eerste kindje, mijn relatie liep niet, en door alles heen kreeg ik ook te maken met allerlei onverwerkte ‘oude’ pijn. kortom er gebeurde van alles tegelijk in mijn leven en ik had het gevoel dat ik nergens vat op had. In dat alles voelde ik me vaak heel eenzaam.

Daardoor maakte ik 30 jaar geleden de eerste stappen naar zelfonderzoek eerst geheel onbewust later heel bewust. Dit omdat mijn eigen gezondheid geregeld te wensen overliet, en om mijn eigen pijn te onderzoeken. Later omdat ik geïntrigeerd werd wat er nou zoal van binnen in mij gebeurde en wat er allemaal wel niet mogelijk was. Ik ben heel erg dankbaar voor de buitengewoon bijzondere innerlijke reis die ik heb mogen ontvangen.

Binnen deze ervaringen heb ik kunnen leren dat ik zelf wel degelijk de regie in handen kan nemen als er zoveel met je gebeurt. Waar ik eerst overmand werd door verdriet en al de pijnlijke gevoelens die de situaties met zich mee brachten, leerde ik wat verwerken is en hoe ik mijn oude pijn kon opruimen. Ook leerde ik anders naar mijn situaties en mijn reacties daarop te kijken en adequaat te handelen.

Voor mijn gevoel werd ik in een (snel)trein op naar bewust worden gezet. Mijn leven veranderde 180 graden. Ik ging deelnemen aan het leven in plaats van op een afstand te gaan kijken. Er gingen deuren open waar ik nooit gedacht had die binnen te gaan. Ik leerde wie ik ben en in wat voor een oneindig potentieel we leven.

Vanuit deze  reis werd ik geboeid door een heel aantal onderwerpen en van daar uit zijn mijn opleidingen voortgekomen. Ik ben mijn leraren hier op aarde en mijn spirituele helpers bijzonder dankbaar dat ik dit allemaal heb mogen en kunnen doen.

Ik ben Stress-Counselor, Kleurentherapeut, Natuurvoedingsdeskundige, Mindfulltrainer, Coach en Creatieftherapeut geworden en heb daardoor een heel scala aan methoden en oefeningen om inzicht te krijgen in wie je bent of hoe je je gedraagt. Zodat ook jij de magie in je leven kunt gaan ontdekken.

10929547_488787094608602_1774952677530061738_n

Met vriendelijke groet,

Aafke Hoekstra de Jong

p.s.Ik geef géén diagnoses. Mijn behandelingen zijn een aanvulling op de reguliere zorg.

4 gedachtes over “Over Aafke

  1. Andre schreef:

    Ziet er allemaal mooi uit.
    Een vrouw met passie voor vele heerlijke dingen in het leven.
    En met volle overtuiging weet te brengen.
    Hieronder iets voor de liefhebbers misschien

    De Dag van de Pastinaak op 14 september 2013

    Kom en eet maar liefst acht verschillende pastinaak gerechten
    van pittige pastinaak-bahji tot zachte zoete pastinaak-amandeltaartjes
    Meid dit lijkt mij echt iets voor jou.. De Historische Groentehof | Rijkel 21 | 5954NJ Beesel | http://www.vergetengroenten.nl
    Mobiel : 06 – 531 46 945 | Telefoon: 077 – 47 62 913

    Gr. Andre

    1. aafkehoekstra schreef:

      Hoi Andre, dank je voor je leuke reactie en de tip! Dat soort dingen zijn inderdaad wel aan mij besteed.
      Ken jij de bourgondische maaltijden van eigen erf? Dat zijn ook mooie en lekkere initiatieven. http://www.vaneigenerf.nl/

      Warme groet, Aafke

  2. Susanne schreef:

    Hey Aagje
    Super leuk allemaal
    Ik wist niet dat je zo’n duizendpoot was.
    Echt top allemaal.
    Het is je ook wel aan te zien hè straalt ook altijd zo.

    Heel veel succes nog 💋💋💋

    1. aafkehoekstra schreef:

      Hoi Susanne,
      Dank je voor je leuke reactie!
      Jij ook succes, ik zie steeds leuke dingen over je voorbij komen op FB.
      Groet, Aafke

Plaats een reactie